Adidas Runners Race konkurrence

HUSEJERE -PUNKT A

Wuhuuuu, så er vi blevet husejere efter 1,5 års intens søgen.
Vi har fået fingrene i et hus, på præcis den vej vi ønskede. En lille bungalow villa på 108 kvm plus høj kælder med samme kvm. Huset er fra 1934 og trænger til en virkelig kærlig hånd, og gik derfor under titlen “håndværker tilbud”. Det ligger i den skønneste oase i Dyssegård i Gentofte kommune.

Efter at have renoveret vores gamle cigarkasse af et sommerhus, som vi solgte i foråret på 5 dage, kribler det igen i mig for at få lov til et nyt spændende projekt.
Vi håber på at få nøglerne i slutningen af ugen, og ellers senest d 15. oktober, og så skal vi ellers bare igang…

176C00133.129

Når man køber et håndværker tilbud som vores, er der en del prioriteringslister, der skal laves. Hvad er “need to do” og hvad er “nice to do”?! og hvor meget koster de forskellige ting?! Vi bor idag til leje og har derfor sagt vores lejlighed op, hvorfor vi skal fraflytte senest 31.12.
Det betyder vi har 3 måneder til at gøre huset beboeligt.

Jeg er selvfølgelig gået helt i selvsving på Pinterest, hvor jeg har lavet billede-inddelinger efter køkken, bad, stue, soveværelse osv. -Man kan jo lade sig inspirere af de flotteste ting… og man har vel lov at drømme…
Men første vigtige beslutning har været planløsningen i stueetagen. Vi håber på at kunne bygge ud eller op på sigt, når/hvis der er penge til det, for at højne husets værdi, samt få mere plads, da kælderen ikke tæller med som beboelse.

Det jeg har gået og drømt om, lige siden jeg fik Blanca, er et køkken alrum.
Når man står op, inden institution, handler det om morgenmad; man står i køkkenet. Når man henter og kommer hjem, sætter varer i køleskabet og laver mad; står man i køkkenet. -Og hvad er det, der er med de unger der? -De vi jo konstant være hvor man er… Dvs vi ofte er 4 mennesker, plus mormor, i vores lejligheds mindste rum; køkkenet.
Nu skal jeg satme ha mig det køkken alrum, så jeg kan bage amok, tale med mine børn, der kan lege i samme rum som mig, uden jeg får pip, og kommer til at træde på dem. Jeg glæder mig til at kunne tale med vores gæster, mens man laver mad, fordi nu skal vi til at ha gæster… (vi boykottede spisestue for at få Billy ud af soveværelset, hvilket betød vi forlod soveværelset, og at spisetuen røg).
Dette rum bliver husets hjerte, og der skal derfor også være en hyggelig pejs, som man skal kunne se fra stuen og alrummet, der kan højne hyggen til det ypperste.

Dette er den originale plantegning
Plantegning 1 m. mål

Siden har vi vendt og drejet det på mange måder
Plantegning 3 m. møbler

-men har nu slået os fast på at vi vil indrette os sådan her;
Plantegning 7

Vi er jo nogle solliderlige danskere, og derfor skal der selvfølgelig være alle muligheder for at fangge solen når den er fremme. Dette betyder at vi skal have udvidet terrassen foran huset mod syd, samt bygge en terrasse i baghaven ud fra det nye køkkenalrum i spisestueenden, så man også kan gå ud i haven denne vej (ikke tegnet ind på plantegningen endnu). Dette tror jeg vil gøre, at man; 1) vil bruge den del af haven mere 2) man får naturen med ind i køkkenet pga udsigten 3) man kan holde øje med ungerne, når de falder ned fra æbletræet.

Der er super mange fine detaljer i det gamle hus, som vi gerne vil bevare, bla. stukken og det fine sildebensparketgulv i den tidligere spisestue, upcoming køkken-ende i alrummet. Desværre er der mange revner i det, og en håndværeker sagde, at vi nok skulle regne med, at det ville drysse meget ned, men vi håber på at kunne restaurere det og bevare det. Synes det er fint med de gamle detaljer, da køkkenet nok bliver ret moderne og minimalistisk i det. Også derfor synes vi, at det ville være fedt at bevare det gamle sildebensgulv, og fortsætte det ud i stuen samt i resten af køkkenalrummet. Spørgsmålet er bare, om man kan bygge videre på det gamle, eller om det bedre kan betale sig, at lægge helt nyt?! Er der nogen, der har nogle gode råd indenfor denne type gulv? Og evt gode kontakter??

Badeværelset er også fyldt med detaljer, som jeg egentlig er ret vild med, så som de gamle klinker og terrazzogulvet. Men med 2 børn og et par K3’ere (ting der SKAL laves), så skal det også ha den helt store tur. Men mere om det en anden dag.

Der bliver så 2 børneværelser og et forældre-soveværelse, hvor vi har besluttet os for at droppe klædeskabene, for så at lave et kæmpe påklædningsværelse nede i kælderens “gildesal”. -Jeg glæder mig som et lille barn til at indrette dette rum, med masser af skabsplads, skohylder og kæmpe spejl. Måske nogle lækre gulvtæpper og en daybed også kan sniges med. Desuden skal der være en dejlig stor gæsteseng, så gæster -og mormor, kan crashe efter for meget vin efter en middag 🙂

Alt det sjove her, kan selvfølgelig først ordnes, når de mere seriøse ting, så som nye vinduer, bedre ventilation, ny el, vægoppudsning samt facade renovering inkl ny isolering er fixet.

I må endelig komme med gode råd og kontakter hvis I kender nogen eller noget.

Tak fordi I har lyst til at følge med i vores byggeprojekt.

Kan desuden anbefale at kigge over hos Blonde Toner, som også er igang med det helt store renoverings projekt…

Kærlige hilsner den nye husejer

Her nogle af billederne fra salgsopstillingen

176C00133.111

176C00133.113

176C00133.114

176C00133.115

176C00133.116

176C00133.118

176C00133.117

176C00133.121

176C00133.126

176C00133.105

176C00133.106

6 kommentarer

 • Jytte

  Stort TILLYKKE 👍😘 med den nye titel dom husejer. Det ser meget spændende ud, jeres projekt. Helt sikkert den bedste løsning den sidste tegning. Alrummet bliver fantastisk. Glæder mig til at se det. Knuzzz 😘❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Garant Amager er super gode til alt i gulv 👍🏻😊
  Hvem står for jeres ombygning? Det er lidt en jungle og I kan måske anbefale?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor fantastik! Glæder mig til at følge med Michaela 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Hvor ser det spændende ud! Og helt sikkert et projekt der kræver en del arbejde, men så bliver det til gengæld helt jeres eget. Tillykke med det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt projekt og udgangspunkt; god arbejdslyst 😀

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Adidas Runners Race konkurrence