MOTION FOR DIG OG DUNKEN

REGNBUEKAGEN

Da Blanca fyldte 3, ville jeg gerne lave en lidt sjov kage, og valget faldt på den amerikanske “rainbowcake” som vist nok Martha Stewart har gjort ret så populær i USA. Problemet med mange af de amerikanske kager, er at de er super flotte, men så smager de lidt som at stikke tungen ud af vinduet. Jeg fik sammensat en kage der var lidt wow-effekt over, samtidigt med at der var virkelig god smag i.

Opskriften til bundene er fra bogen “American pie cookbook” og hedder “Basic yellow cake -klassisk sandkage”, som kan bruges til cupcakes, lagkagebunde eller alm. sandkage. 1 portion blev så høj i springformen at den måtte deles med snor til 2 bunde; så brug kun halvdelen hvis ik du vil, som jeg, ende med en mega mega høj kage eller 2 ens. Jeg delte dej-portionerne op i skåle og indfarvede dem i ønsket farve med frugtfarve, hældte det i springformen, bagte til det så lysebrunt ud på toppen, delte så mine bunde i dette tilfælde og lagde så imellem de forskellige lag forskellig filling. Jeg valgte: kagecreme, flødeskum, jordbærmusse (fås i breve til cupcaketopping) oh hvid chokolade creme (fås også på brev i mange supermarkeder). Der blev stablet og beklædt med fondant (sukkermasse, fås bla i Panduro, Frederiksbergkøbmanden m.fl). Derefter kom der spiseligt glimmer på samt duplo-figurer, lys og træpinde med banner. Denne kan jo laves i alverdens afskygninger, så bare se at kom igang, du kan sagtens!

Regnbuekagenimageimage

3

 • Bibi

  Hej Muttimutti
  Den opskrift du benytter, er til 2 bunde.
  Har du ganget med 3 for at få 6 bunde? Det fremgår nemlig ikke då tydeligt, hvad du gør.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MuttiMutti

   Hej Bibi -beklager hvis det er uklart 🙂 Jeg oplevede at hver portion hævede så meget, at den efter bagning kunne deles i 2 bunde. Så hvis man kun vil lave 1 kage med de forskellige farver, vil jeg anbefale at man laver hver farve dej i 1/2 portion af opskriften. Giver det mening? 🙂 kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bibi

  Hejsa Muttimutti
  Jeg forstår ikke din opskrift på regnbuekagen.
  I opskriften står der at det giver 2 bunde, hvor mange har du så ganget opskriften?
  Kan det være derfor at de bliver så høje? Jeg vil rigtig gerne bruge din fremgangsmåde, men er i tvivl om, hvor mange gange jeg skal gange opskriften for at få 6 bunde. Det giver du nemlig ikke udtryk for i din fremgangsmåde.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MOTION FOR DIG OG DUNKEN