AT FORLADE SKUDEN -OG NOGET OM NØGEN-ONSDAG

POSTKORT FRA NYC

Nyc hat
-Er retur fra 5 dages skøn frihed i The City of Lights; NEW YORK!

-Som mit sidste indlæg lagde rimelig meget fokus på, så var jeg jo helt alene afsted, hvilket har været fantastisk af mange årsager.

-Jeg har kunnet sove uforstyrret om natten (Og Billy har åbenbart sovet helt skod herhjemme)
-Jeg har kunnet gå ind i alle de butikker JEG havde lyst til og lige så længe JEG havde lyst til.
-Jeg har passet MINE spisetider og har kunnet spise lige hvad JEG ville, hvilket betød mange usunde ting også alt for tidligt på dagen.
-Jeg har haft kvalitets-tid med min bedste veninde, som også er gudmor til begge mine børn. Og man skal altså ikke lade sig kimse af gammeldags veninde sleep-over med snak om fyre, tøj osv (følte mig 15 år igen)
Så jeg fik virkelig udlevet min ego-tid, og må med hånden på hjertet indrømme, at jeg ikke savnede min mand og børn, før jeg sad i flyveren hjem.

Jeg har været i NYC en del gange efterhånden, og faktisk kunne jeg ikke så godt lide byen første gang jeg var der, men for hver gang bliver den federe og federe. Måske fordi man ikke har så travlt med at se det hele, men tager sig tid til bare at nusse rundt og sætte sig på en bænk og suge ind.

Fra jeg smækkede døren og gik mod metroen, med en halvtom kuffert (altid plads til shopping), kunne jeg mærke begejstringen over at skulle være for mig selv. Jeg skulle flyve med Norwegian og valgte at tage afsted i god tid, så et måltid kunne nydes i lufthavnen. Det blev til et teenagemåltid hos Joe and the Juice og selvfølgelig købte jeg også 2 vand for 10,- nede hos Tiger; det skal man altid gøre! -De tager jo overpris for vand alle andre steder.
Da jeg gik ombord på den nye Dreamliner, levede den op til sit gode ry; helt lækkert nyt med god plads, større vinduer og virkelig super entertainment-system. Masser af film at vælge imellem, nye såvel som gode gamle klassiskere. Lækker musik, med store kunstere og igen en bred pallette af genrer. -Minus er man ikke kan være på nettet, men plus, du kan oplade din mobil og der er god lyd via egne høretelefoner.

Under flyveturen tilpasser lyset i kabinen sig, så man angiveligt skulle være mindre jetlagged ved ankomst. Jeg var vågen hele vejen og kunne godt mærke at jeg var ved at være træt da vi landede 22.15 amerikansk tid.
Pga 2. gangs ESTA (elektronisk indrejse tilladelse) kunne jeg hoppe i den kø med amerikanerne og registrerede mig digitalt på opstillede computere og var derfor ude ved baggagebåndet på 20 min, hvilket kan tage flere timer, hvis andre store fly lander samtidigt.
Jeg er SÅ nærrig når det kommer til taxa. Jeg hader at bruge penge på at køre, herhjemme cykler jeg altid, eller tager bus eller tog hvis jeg skal flotte mig. Så selvfølgelig skulle jeg spare penge og skrev mig op til en shuttlebus, som jeg før har taget problemfrit. Denne gang tog det 100 år og jeg var først hos min veninde i Lower East kl 02 efter at have været om Times Square 2 gange. Jesus Crist. Nå men jeg sparede $ 45, så det var måske alligevel det værd…

Den efterfølgende morgen, mens min veninde var på arbejde, spiste jeg morgenmad på mit yndlingssted: Tinys Giant.

image

image

image

Her fik vanedyret det hun plejer; nemlig en skål yogurt med homemade granola, en bagel med æg, cheddar og bacon-crunch, en frisk appelsin juice og så en virkleig god balje latte. Her er hyggeligt, lokalt og wifi, så man kan sidde og hænge lidt ud.

image

Frokosten den dag lød på yndlings burgerstedet; Shake Shack, som er meget populært, så der er lang kø. De har vist 4 på Manhatten. Jeg mødtes med venner, der også var i byen, Vi tog den tæt ved union squere, hvor vi så kunne sidde ude i solen og nyde verdens bedste burger! Et absolut must-eat når man er i NYC, hvis du spørger mig!

Aftensmaden blev indtaget på et sted kaldet Dudleys, hvor en dejlig pink sangria skyllede lækker fried chicken med mashed corn ned, ved et bord ude på fortovet så man rigtigt kunne se de lokale new yorkere gå rundt.

image

Den dag havde jeg også fået gået en del i butikker, hvor jeg bla købte en masse småtterier i en “china-bix”

image

Så seje sjælde sneakers i jagten på de sneakers jeg havde besluttet mig for hjemmefra, hvilke var umulige at finde indtil senere på ugen.

image

Jeg så Frozen-feberen også rasede for vildt derovre.

image

image

Jeg fandt spændende tøj i sjove butikker

image

Var i den fedeste porcelæns-butik, hvor jeg kunne have købt det meste
image
image

Kiggede på børnetøj i American Apparell

image

Fandt sjove ting i en slik butik “It’s Sugar”, hvor jeg også købte lidt Frost slik til damen derhjemme.
image
image
image

Købte shampo/balsam/kur dunke hos den ultimative beauty-kæde-shop “Rickys”, -man sparer virkelig mange penge på sådan noget! -det er bare den bedste beautyshop, de har alt!

image
image
image
image
image
image

Dagen efter spiste jeg hyggelig morgenmad på den lille cafe “Blue Bird”, meget lokal og hyggelig, og så har de virkelig god kaffe!
image
image

Frokosten blev en salat på Soho Park, hvor jeg kunne sidde ude og kigge på alle de smarte mennesker der gik rundt.
image

Det blev også til en virkelig god cupcake med salty caramel fra Georgetown Cupcakes, hvilket klart er et besøg værd. -klart bedre end Magnolias Bakery
image
image

Jeg shoppede også sjove og gode madting i et lille supermarked, elsker at gå i supermarkeder i andre lande; elsker at prøve nye søde og salte sager derovre. -købte også den bedste frugtfarve der, til mine bageprojekter.
image

Aftensmaden blev indtaget i en skøn gårdhave i Williamsburg, på en restaurant, der lignede en pub udefra. Her blev en burger med “black truffle-manchego” indtaget, mums siger jeg bare.
image
image

Og igen blev utallige butikker besøgt iløbet af dagen, og en romance med nogle stilleter måtte forblive ved en farlig flirt, og vi måtte gå hver til sit, da prisen alligevel var lidt høj for nogle sko, jeg nok ikke kommer til at have på så ofte… men puha jeg tænker på dem; uafsluttet kærlighed, når det er aller værst…
image
-dette var i butikken JCrew, som også har en fantastisk børneafdeling!

image

Den dag gik jeg også ned af den populære Bleeckerstreet, hvor der ligger masser af fine butikker dør-i-dør, og jeg vil bla anbefale Marc Jabocs boghandlen, der har nogle sjove småting, Anine Bings nyåbnede tøjbutik; kvinden har super god smag. Også en lille smykkeforretning, Phoenix Rose, der bla sælger de helt fine kæder med bogstaver i; det skal en mor jo have…
image
image
image

Det er også i denne gade at man finder en super hyggelig park med legeplads. Her hang vi meget ud det år vi havde Blanca med, men disse er der masser af rundt omkring i byen!
image

Næste dags morgenmad blev indtaget på Irving Farm, hvor denne avokado/chili/æg/lemon/salat fætter røg ned med stort velbehag. Og igen virkelig god kaffe! og et godt hjørne at spotte folk på…
image
image

Jeg havde ikke fået shoppet andet end en cashmerehue fra Uniqlo og mine sneakes fra Nike, så da jeg ramte guldåren i en tilfældig luksus- genbrugsforretning, så slog det klik… Jeg fandt simpelthen så mange fantastiske ting, at det blev til 5 poser med masser af fine kjoler, cashmere strikbukser, isabel marant trøje og så 2 fantastiske balkjoler, som var som skræddersyet til mig. Så Queen Magretchen, nu kan du godt invitere mig til taffel, jeg har 2 skrud til lejligheden…
image
image
image
image
image

Og her prøver jeg at se NYC-poser-cool-ud i mine nye sneakes
image

Frokost blev på den hyggeligste lille restaurant kaldet Rubys
image

-Hvorefter der blev skyllet ned med den bedste cheesecake jeg nogensinde har fået; oreo-cheesecake fra The Little Cupcakeshop -Skal smages!!!
image
image
-Her forelskede jeg mig også lige i en mega nuttet hund!

Om aften blev der hoppet i lidt prikker fra Kokoon og et måltid på Anchoi blev indtaget i den hyggeligste lille bix, hvor vi drak jalapeno-magaritas.
image

Næste morgenmad var på Dudleys, hvor den bedste avokado-æg-on toast blev spist i solen. Og pandekager crepes-style blev dessert. Virkelig hyggeligt brunch sted også.
image

Havde nået mit shopping limit -økonomisk om ik andet, så min veninde der nu havde fri fra arbejde, foreslog vi gik i en park og satte os. Vi skulle lige ha en is på vejen…
image
image

Vi satte os i Washington Parc med mad fra en Deli, hvilket er et must at gøre når man er i NYC, det er lækkert og ok billigt. Her sad vi i solen i 2 timer og kiggede på folk, hvilket jeg elsker at gøre.
image
image
Man kan se mange vilde mennesker og spændende eksistenser
image
image

Derefter skulle der shoppes gaver til Blanca, der udover fleece og dyne jakke fra Uniqlo skulle have lidt legetøj. Det blev til nogle sjove ting fra den fineste legetøjsbutik kaldet Kidding Around.
image
image
image
image
image

Vi kiggede også på børnesneakes, men jeg købte ikke nogle denne gang, da jeg får min veninde til at tage dem med hjem til november når jeg har set hvad hun egentlig mangler. Men der er mange penge at spare derovre, også selvom dollaren er høj.
image

Om aften skulle vi ud at spise et helt hold, så den nyindkøbte frynse-kjole kom på og vi tog en taxa til Chinatown, hvor vi spiste på en mexikansk restaurant “Pulqueria” nede i en kælder, man ikke ville ane lå der, hvis ik man vidste det. Maden var virkelig god men driks’ene endnu bedre; teguila drinks med vandmelon bla. Og da promillen var høj og de kun spillede fed musik, blev der også danset igennem. Vi var dog sultne (især mutti her) på at komme ud og opleve endnu mere af New Yorks natteliv -måske rende på Leonardo DiCaprio som var i byen, hvis man var heldig, -så det blev da også til 2 andre barer efterfølgende, hvor vi så sluttede af på “Happy Ending”. -Men Leo var til privatfest hos Jay Z og Queen B.
image
image

Dagen derpå, kunne jeg godt mærke at jeg er blevet rookie på drikke-fronkten. Av mit hår. Så det var ren lykke at få sødt og salt i den lækre baggård på East Standard hotellet, på restaurant Narcissa.
image

image

image

Herefter blev tømmermændene plejet med is-kaffe og fortovscafe-luren -og en pizzaslice til 0,99 cent. Indtil jeg skulle hjem og forsøge at lukke min kuffert, hvilket resulterede i at jeg måtte låne en håndbagage rullekuffert. Blandede en salat i en deli til at tage med, og så tog jeg en Yellow Cab til JFK lufthavn, hvor indtjekning gik smooth og jeg kunne læse det nyeste sladder i bladkiosken og se solformørkelsen.

image
image

Jeg sov næsten hele vejen hjem, men var stadig lidt groggy da jeg hentede de to unger i hhv børnehave og vuggestue. Den store var helt overgearet og den lille anede ikke hvem jeg var…

Nu er jeg vågnet efter 12 timers søvn og er ikke jet-lagged, bare helt gokkelok

Jeg har flere tips til NYC, men det hele må samles på et tidspunkt til en decideret guide, ellers skriv hvis du har nogle spørgsmål eller kommentarer 🙂

1 kommentar

  • Tina

    Hej Michaela. Du må endelig lave et NYC indlæg igen 🙂 Min kæreste og jeg skal på kærestetur der til i april, og jeg søger løs på nettet for tips og tricks. Vi har ikke været der før, så jeg skal have lagt den bedste plan så alle fire dage udnyttes til fulde 🙂 Vh Tina

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

AT FORLADE SKUDEN -OG NOGET OM NØGEN-ONSDAG