Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

15 kommentarer

 1. Tak for dit ærlige indlæg. Skønt du vil dele det med os.

  Børn i den alder lærer hvad der er rigtigt og forkert og det lærer de bedst fra sine forældre. Derfor er det vigtigt at du som mor kan hjælpe hende med det. Det er vigtigt at du fortæller hende hvad der er rigtigt og forkert, samt husker at forklarer hvorfor noget er forbudt. Men det kan være rigtig svært, derfor er der heller ingen skam i at søge professionel hjælp til det.

 2. Tr

  Læser lige dit indlæg endnu engang. Går netop igennem det du beskriver med min store dreng på 4 år. Puha!
  Tak fordi du deler. Det hjælper altid at vide at man ik er alene. Specielt når man føler sig som en l… 😉 Jeg må prøve at finde overskuddet tilbage 😊

 3. Marie

  Åh søde Michaela, Jeg elsker din ærlighed.
  Det er FULDSTÆNDIG det samme her hjemme med Storm. Den anden dag sad jeg og hylede på Ayas værelse efter en aften hvor han bare havde været så strid. Alt hvad du beskriver krydret med spark, spyt og slag i hovedet under tandbørstning… Altså det var mig der blev sparket og slået, ikke ham….
  Og det er ikke en engangsforestilling, det er hele tiden…. Fuldstændig som hos dig.
  Jeg føler mig så utilstrækkelig og tænker også konstant over hvad jeg gør forkert. Jeg prøver virkelig at være den kærlige forstående mor, men tager gentagende gange mig selv i at synke helt ned på hans niveau og blive et lige så stort barn som ham.
  Hvor er jeg glad for at du siger det højt og jeg vil klart prøve at se “Mor, far og ADHD” og få inspiration til hvordan vi kan gøre det anderledes. Og som alle de andre her i tråden siger, skal jeg måske også bare prøve ikke at ligge så mange følelser i det. Man føler sig bare gang på gang som en lorte mor.

 4. Christel

  Du er så skøn. Jeg ved ingenting, Benny er ikke den alder endnu, men det lyder som om, at du gør lige præcis som man skal

 5. Sarah

  Søde mutti…
  Jeg hører dig, og føler det 100% for her er det ligesådan!
  Drikker gerne en kop kaffe en dag…
  Kan ikke overskue at skrive en lang smøre her-MEN you are NOT alone!❤️
  Hils D
  Kram
  Sarah

  • MuttiMutti

   Åhhh ja, du er jo i samme båd, bare lidt før mig og med omvendt stor dreng, lille pige… Mon drenge har samme trods som piger? -ellers ved du hvad der venter dig med tøsen 🙂 -håber vi snart ses, skulle hilse igen herfra. Kram

 6. Maiken

  Hej,
  Dejligt med din ærlighed. Mine børn er kommet ud af trodsalderen- min pige fylder 6 snart. Pyyyh. Break fra store irrationelle følelser, god dag til fornuftig kommunikation. Mit råd er, tænk at det er en fase. Stå ved dine egne grænser, og hold fast i den gode opdragelse, det lyder, som om du giver. Lad være med at gå så meget følelsesmæssigt ind i konflikterne. Det bliver meget nemmere med nr 2. Under måltiderne så giv løsere grænser. Sørg for at hun ikke er spist af før, så hun er sulten, men kan hun ikke lide kødsovsen, så må hun spise pasta og en gulerod. Med tiden bliver det kedeligt og hun får lyst til mere. Mad skal være lyst-båret og ikke tvang. Det oplever vi giver bonus nu, selvom min mand tidligere har været ved at blive sindsyg over at lave gode måltider, der blev rynket på næsen af. Igen, det er en fase. Pøj pøj med det hele- og konflikter er nødvendige en gang i mellem, og det lyder til, at der er rigeligt med kys og kram også.
  Mbh Maiken

  • MuttiMutti

   Tak for de råd, det er klart noget jeg må prøve! Lægger helt sikkert for mange følelser i det, men det kan bare være så svært til tider om man skal ta stien til højre eller venstre, hvad opdragelse angår… Kh

   • Maiken

    Enig. Det er mega svært. Jeg er på røven igen, når den store om en 4 års tid rammer teenageårene

 7. Maiken

  Hej,
  Dejligt med din ærlighed. Mine børn er kommet ud af trodsalderen- min pige fylder 6 snart. Pyyyh

  • MuttiMutti

   Håber virkelig at det går over før hun bliver 6 år, men om ik andet, er det lyset man må kigge efter på vej gennem tunnellen… Tak fordi du læser med, og vil kommentere. Kh

 8. Malou

  Allerførst, hvor er du stærk at fortælle om så sårbare følelser! Det er sådan noget der gør din blog endnu mere værd at læse! Tak for det.

  Når jeg læser det, kan jeg ikke lade være med at tænke, at du er alt for hård ved dig selv!

  Børn leger jo tit deres oplevelser ud. Så hvis Blanca oplever nogle rigtigt frække, måske større børn i børnehaven og ser deres numre, hvor hun samtidig er sin egen søde almindelige Blanca. Hvilket pædagogerne jo siger til dig at hun er. Så ligger det måske lidt og ulmer i hende. Så kan hun måske have underbevidst lyst til at prøve det af et sted hvor hun er allermest tryg. Hos jer og mormor.
  Jeg ved godt jeg slet ikke kender jeres pige eller jer. Men det er ihvertfald helt sikkert at der er rigtigt mange mennesker ud over os selv som præger vores børn, når de går i institution.
  Og at de går mega meget ud over dig er sikkert fordi du er hendes klippe. Du skal nok være der uanset hvor fræk hun er og hvor meget hun afreagerer. Altså forstå mig ret; jeg tror selvfølgelig ikke at hun står og overvejer dét i situationen og er bevidst om det. Jeg tror bare at det er grunden til at hun lige vælger de nærmeste til at flippe ud på – og prøve grænser af på. Det gælder jo om at finde nogen som vil kunne tage det.
  Jeg har faktisk selv været lidt en slem 4årig engang 😉 det gik ud over min mor. Mine forældre blev skilt. Og når jeg ikke var så meget hun min far (kun hver anden weekend) så var der ligesom ikke tid nok til at kunne afreagere der. Hos min mor var jeg helt afslappet og så fik den ikke for lidt. Jeg plagede når vi var ude at købe ind fx. Sådan helt trodsigt “jeg sætter bare ned og holder fast i noget – hvad vil du så gøre hva moar!!” Det gjorde jeg ikke hos min far. der fik jeg bare pænt og holdt i hånden hele forretningen rundt. Min mor var jo pisse frustreret og kunne slet ikke forstå hvad der skete.

  Jeg græd også selv da jeg så programmet og blev vildt inspireret til roseopdragelsen. Det kunne ærligt talt også virke på mig som voksen..

  Rigtig god aften. Jeg håber ikke det virker som om jeg spiller lommepsykolog. Det er på igen måde meningen. Jeg synes bare der lige skulle åbnes op for at det ikke er alt ens børn gør som er en direkte spejling af forældrene (kun).

  • MuttiMutti

   Tusind tak fordi du har skrevet sådan en lang og god kommentar! Jeg synes du skriver nogle super gode ting, som jeg klart vil prøve at tænke mere over i denne hårde tid. Tak fordi du læser med! Kh

 9. Anne

  Jeg kan ikke give et eneste råd da mit barn kun lige er blevet 2 år (ikke at hun ikke kan være en tyran..) men du skal have et kæmpe skulderklap for at være så ærlig! Det er virkelig befriende læsning, trods situationen er hård! Håber snart det bliver bedre! kh

  • MuttiMutti

   Så kan vi jo tales ved om ca 1/2 år hvor det godt kan begynde med det tros der 🙂 Dejligt du synes om det jeg hr skrevet, det betyder meget for mig! Kh

FØLG DINE YNDLINGSBLOGS
Du kan nu følge dine yndlingsblogs og se deres nyeste indlæg på bloggersdelight.dk